Den første produktdatamalen er publisert av PDT Norge

21. november 2023
Arbeids-/ekspertgruppen for kabel, fra venstre Halvard Høilund-Kaupang, Jan Erik Nilsen (Nexans), Terje Røising, Fredrik Stokkebryn, Frode Sørensen (Prysmian group), Phillip Tran

Arbeids-/ekspertgruppen for kabel, fra venstre Halvard Høilund-Kaupang, Jan Erik Nilsen (Nexans), Terje Røising, Fredrik Stokkebryn, Frode Sørensen (Prysmian group), Phillip Tran

Etter grundige formelle prosesser er den første bransje-PDT'en (Product data template) fra PDT Norge nå publisert, i første omgang for kabel. Dette er et vesentlig skritt mot standardisert produktinformasjon og mer effektiv håndtering av produktdata.

 

Den første PDT'en ble i begynnelsen av november utviklet og godkjent i tråd med de internasjonale standardene for produktinformasjon og BIM (ISO 23386 og ISO 23387). PDT'en er deretter innlest i elektrobransjens produktdatabase EFObasen via API'er, og gjort tilgjengelig for alle kabelprodusenter.

PDT'en er beriket med informasjon, og rundt tre tusen produktdataark (PDS'er) er nå tilgjengelige i EFObasen. Disse produktdataarkene markerer en historisk milepæl som de første bransje-PDS'ene.

- Etter mye arbeid er det gledelig å se at vi har fått på plass både plattform, prosesser og en organisasjon som gjør det mulig å ta frem og distribuere bransje-PDT'er. Vårt mål er nå å utvikle flest mulig PDT'er også for de andre fagene, uttaler Jøns Sjøgren, styreleder i PDT Norge.

- Gledelig å se at både plattformen og samspillet med EFObasen fungerte så bra ved overføringen av PDT. Jeg er stolt av våre medlemmer og stab som har stilt i ekspertgrupper og gjort det mulig å ta frem den første PDT'en og PDS'ene i bransjen. Dette inspirerer og motiverer oss videre mot utviklingen av PDT'er, sier Frank Jaegtnes, administrerende direktør i Elektroforeningen. Både verktøy, systemer, og prosesser fungerer, og Jaegtnes informerer om at de allerede er godt i gang med det neste steget – belysning.

Lanseringen av den første PDT'en viser at bransjen kan samarbeide og at plattformen er godt tilrettelagt for bred utvikling av bransje-PDT'er. PDT Norge ser frem til å fortsette å være en drivkraft for innovasjon og standardisering i tiden som kommer.

 

For ytterligere informasjon og forespørsler, vennligst kontakt:

Frank Jaegtnes, administrerende direktør Elektroforeningen, E-post: Frank@efo.no, Tlf: 92045716

Jøns Sjøgren, styreleder PDT Norge, E-post: jons.sjogren@bnl.no, Tlf: 90138762

 

Til nyhetsoversikten? Trykk her